Συχνές Ερωτήσεις

Εφόσον επιθυμείτε την ασφάλιση του οχήματος σας θα πρέπει να μας στείλετε τα παρακάτω:

 • Αντίγραφο του Διπλώματος οδήγησης
 • Αντίγραφο της Άδειας κυκλοφορίας του οχήματος

Γενικά σε περίπτωση ατυχήματος

Φροντίστε ώστε το όχημά σας να μην αποτελεί παράγοντα κινδύνου για άλλα οχήματα και πεζούς.

Τηλεφωνήστε άμεσα στην ειδική υπηρεσία «Φροντίδα Ατυχήματος» που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους μας, στα τηλέφωνα που θα βρείτε στις καλύψεις του ασφαλιστηρίου σας (λειτουργεί όλο το 24ωρο).

Εξειδικευμένος συνεργάτης θα έρθει το συντομότερο στον τόπο ζημιάς, θα φωτογραφίσει τα οχήματα που εμπλέκονται και θα συμπληρώσει επιτόπου την Δήλωση Ατυχήματος.

Σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματός σας, η υπηρεσία «Οδική Βοήθεια Ατυχήματος» αναλαμβάνει και τη μεταφορά του σε συνεργείο επισκευής που θα δηλώσετε.

Ειδικά αν υπάρχει τραυματισμός

 • Καλέστε το 166 (ΕΚΑΒ) και ακολουθήστε τις οδηγίες
 • Καλέστε το 100 (Άμεση Δράση) και ενημερώστε για το ατύχημα

Σε περίπτωση που σας προκαλέσει ατύχημα ανασφάλιστο όχημα, θα πρέπει να καλέσετε στο 100 την Άμεση Δράση, έτσι ώστε να καταγράψει το συμβάν και να επιβεβαίωση την μη ασφάλιση του εμπλεκομένου οχήματος. Απαραίτητη προϋπόθεση στην καταγραφή, είναι να βρίσκετε το εμπλεκόμενο ανασφάλιστο όχημα.

Ο Φιλικός διακανονισμός είναι το Σύστημα Άμεσης Πληρωμής Ζημιών από Τροχαίο Ατύχημα με το οποίο προβλέπεται ότι σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος στην Ελλάδα μεταξύ δύο αυτοκινήτων, ο αναίτιος του ατυχήματος έχει το δικαίωμα να ζητήσει να αποζημιωθεί από την εταιρεία του σε περίπτωση υλικής ζημιάς ή/και σωματικής βλάβης. Προϋπόθεση είναι και τα δύο αυτοκίνητα να είναι ασφαλισμένα σε εταιρείες που συμμετέχουν στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού.

To γραφείο μας Nikolopoulos Insurance Care φροντίζει να σας ενημερώνει (τηλεφωνικά & sms) πριν λήξει η περίοδος ασφάλισης του οχήματός σας σχετικά με το κόστος, και τους τρόπους πληρωμής για το νέο σας συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της ανανέωσης του συμβολαίου μπορεί να ολοκληρωθεί εύκολα και απλά καλώντας το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Nikolopoulos Insurance Care, στο τηλ. 2106032000.

Για την εξόφληση του συμβολαίου σας μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Μετρητά
 • Αντικαταβολή κατά την παραλαβή του συμβολαίου σας.
 • Πιστωτική Κάρτα – Χρεωστική
 • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
 • Internet web banking
 • Phone Banking

Καλέστε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Nikolopoulos Insurance Care και θα σας ενημερώσουμε για το πώς θα ολοκληρώσετε την αγορά του συμβολαίου σας με κάθε τρόπο πληρωμής.

Εφόσον η εξόφληση του συμβολαίου σας πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικής πληρωμής , και μόλις ενημερωθεί το λογιστήριο μας, θα λάβετε το συμβόλαιό σας στο email που μας έχετε δηλώσει κατά την έναρξη της διαδικασίας. Στην περίπτωση που η αγορά του συμβολαίου σας πραγματοποιηθεί με αντικαταβολή, τότε το συμβόλαιό σας θα το παραλάβετε στον χώρο που θα μας υποδείξετε μέσω εταιρείας courier, η οποία θα εισπράξει και το αντίτιμο του συμβολαίου σας.

Η τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου σας είναι η μέση αξία στην οποία μπορείτε να αγοράσετε (κατά τη στιγμή της ασφάλισης) ένα αυτοκίνητο αντίστοιχο με το δικό σας (μάρκα, μοντέλο, κυβισμός, έτος κατασκευής, χιλιόμετρα). Για να βρείτε την τρέχουσα εμπορική του αξία  μπορείτε να επισκεφθείτε websites που διαθέτουν πληροφόρηση σχετικά με τις τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αν δεν είστε σίγουροι για την εμπορική του αξία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας. Αν το αυτοκίνητό σας είναι καινούργιο, η εμπορική του αξία είναι αυτή που αναγράφεται στο τιμολόγιο αγοράς.

Σε περίπτωση που προκύψει κλοπή:

 1. Δηλώστε την κλοπή στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και λάβετε βεβαίωση για τη δήλωσή σας.
 2. Κάντε αναγγελία της κλοπής καλώντας στο γραφείο μας στο 2106032000, προσκομίζοντας και την βεβαίωση δήλωσης του Αστυνομικού τμήματος.

Το όχημά σας μπορεί να οδηγήσουν όλοι οι κάτοχοι νόμιμης άδειας οδήγησης για την Ελλάδα. Σε περίπτωση όμως που το αυτοκίνητό σας θα το οδηγήσει οδηγός με ηλικία μικρότερη των 23 ετών θα πρέπει να το δηλώσετε καλώντας το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Nikolopoulos Insurance Care στο 210 6032000.

Το γραφείο μας ,σας παρέχει την πράσινη κάρτα δωρεάν από την ασφαλιστική σας εταιρία, καλώντας το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 210 6032000 και εμείς θα φροντίσουμε για την άμεση έκδοσή της.